Skip to main content

Sanering van stookolietanks

TANKMASTERS BVBA verzorgt ook de sanering van stookolietanks voor particulieren en bedrijven. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf in het opvullen of verwijderen van zowel bovengrondse- als ondergrondse mazouttanks. Hierbij zorgen we voor oplossingen op maat, die volledig zijn afgestemd op uw situatie.

Het saneren van stookolietanks moet met zorg gebeuren. Stookolie is immers een ontvlambare vloeistof die bij lekkage ook milieuschade kan veroorzaken. Wij staan garant voor de juiste werkwijze in het verwijderen van uw oude tank en het plaatsen van uw nieuwe tank. Deze werkzaamheden kunnen door ons in een zeer kort tijdsbestek worden uitgevoerd.

sanering van stookolietanks

Persoonlijk advies in de keuze van een nieuwe mazouttank

Vanzelfsprekend zullen wij u eerst uitgebreid persoonlijk adviseren wat in uw situatie de beste keuze is bij het saneren van de stookolietank. Hierbij kijken we naar uw wensen met betrekking tot de nieuwe mazouttank die geplaatst kan worden en naar de situatie van de oude tank. Op basis hiervan kunnen we een plan maken wat de beste mogelijkheden voor u zijn. Wij leveren zowel bovengrondse- als ondergrondse mazouttanks. Bij ons heeft u zeer veel keuzemogelijkheden van losse tank accessoires met bijbehorende onderdelen tot complete professionele verdeelsystemen voor het tanken van uw voertuigen of machines. Lees meer over de aanschaf van een nieuwe tank op de pagina verkoop van olietanks.

De oude stookolietank verwijderen

Het heeft vanzelfsprekend de voorkeur om eerst de oude stookolietank te verwijderen voordat er een nieuwe geplaatst wordt. Hoewel de mogelijkheden hiervoor afhankelijk zijn van de ligging van de oude tank, is dit in de meeste gevallen goed mogelijk. Wij zorgen voor een keurige verwijdering en afvoer van de oude tank, zonder dat er schadelijke sporen achterblijven. Dit kunnen wij vaak binnen één dag voor u uitvoeren, zonder dat er onnodig breekwerk noodzakelijk is. In het geval dat de oude tank niet te verwijderen is, zorgen wij ervoor dat de tank op een keurige manier “onschadelijk” wordt gemaakt. Lees meer over deze procedure op de pagina verwijderen van stookolietanks.


Tanken buiten gebruik stellen

Tanks die niet meer gebruikt worden, kunnen gevuld worden op twee manieren: met Biofill of met zand.

Biofill 100% recycleerbaar hars

De nieuwe manier om stookolietanks op te vullen !

Biofill hars is het veiligste, milieuvriendelijkste en goedkoopste alternatief voor het vullen van gereinigde mazouttanks.

wat zijn de voordelen van Biofill ?

  • Recycleerbaar
  • Biologisch
  • Erkend door LNE Leefmilieu Vlaanderen
  • Erkend door leefmilieu Brussel

Heeft u toch de wens om uw tank met zand te vullen, is dit uiteraard ook mogelijk.


Het plaatsen van nieuwe stookolietanks

Na het verwijderen van uw oude stookolietank, zorgen wij voor een keurige plaatsing van uw nieuwe tank. Het plaatsen van nieuwe stookolietanks kan in een zeer kort tijdsbestek gebeuren. U zult hier zo min mogelijk last van ervaren en binnen afzienbare tijd weer gebruik kunnen maken van uw installatie. Onze techniekers houden zich strikt aan de regelgeving bij het plaatsen van stookolietanks, die vanzelfsprekend voorzien zijn van de groene dop of merkplaatje met het bijhorende certificaat.

Vraag nu jouw offerte aan!

Denkt u erover om uw stookolietank te laten saneren? Neem dan gerust contact met ons op. We geven u graag vrijblijvend advies over wat voor u de beste mogelijkheden zijn.