Skip to main content

Tankkeuring van de stookolietankin regio Overpelt

Bent u in het bezit van een stookolietank? Dan is het goed om een betrouwbaar bedrijf te contacteren voor tankkeuring. TANKMASTERS BVBA uit Overpelt is een gespecialiseerd bedrijf voor het plaatsen én keuren van stookolietanks. Voor zowel bovengrondse- als ondergrondse mazouttanks bent u als particulier of als bedrijf bij ons aan het juiste adres.

We hebben een breed scala aan mogelijkheden van diverse afmetingen voor u beschikbaar, die zowel bovengronds- als ondergronds geplaatst kunnen worden. U kunt bij ons terecht voor losse tank accessoires met bijbehorende onderdelen tot complete professionele verdeelsystemen voor het tanken van uw voertuigen of machines.

tankkeuring

Stookolietank laten plaatsen

Als u uw huis gaat verwarmen met behulp van stookolie, zult u gebruik maken van een stookolietank (mazouttank). Een stookolietank laten plaatsen moet correct gebeuren. Stookolie is immers een gevaarlijke stof.

Het gevaar van deze brandstof is goed te begrijpen als u kennis heeft over de herkomst hiervan. Stookolie (ook wel gasolie, mazout of huisbrandolie genoemd) is namelijk onderdeel van de familie van koolwaterstoffen. Dit zijn derivaten van aardolie. Stookolie is zéér ontvlambaar en kan de bodem en het grondwater ernstig vervuilen bij een lek of ongeval. Het is dan ook niet verwonderlijk dat aan het plaatsen van een stookolietank veel wettelijke bepalingen zijn verbonden.

Voordelen van het keuren van de mazouttank

Het keuren van de stookolietank kan als een verplichting worden gezien, maar gezien de problemen die u zult ervaren als er iets mis is met de tank kunt u het ook opvatten als een manier om uw veiligheid te garanderen. Met een periodieke keuring zullen problemen met de stookolietank vroegtijdig worden opgespoord. Hiermee bewaakt u eigenlijk uw eigen welzijn!

Er zijn dan ook veel mensen die ervoor kiezen om vrijwillig hun mazouttank periodiek te laten keuren. Overigens mogen brandstofleveranciers niet goedgekeurde tanks volgens de wet niet vullen en zal de verzekering niet uitkeren bij gevolgen van schade aan een mazouttank die niet gekeurd is, maar dit wel had moeten zijn.


Betrouwbaar bedrijf voor tankkeuring van de stookolietank

Het is echter wél belangrijk om de tankkeuring van uw stookolietank door een betrouwbaar bedrijf uit te laten voeren.

TANKMASTERS BVBA is een erkend bedrijf in deze branche. We zijn een zeer gevestigde naam in onder andere Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Lommel, Peer en Bocholt. Wij beschikken over een uitgebreide kennis en ervaring om stookolietanks te keuren waarbij de (veiligheids) regelgeving op de juiste manier wordt nageleefd.


Het keuren van mazouttanks

Bij het keuren van de mazouttanks gaan we grondig te werk. Dit begint met een visuele controle van de tank en eventuele inkuiping. Daarna wordt er gecontroleerd of er water en slib in de tank aanwezig is en controleren we op eventuele verontreinigingen binnen- en buiten de tank. Ook de overvulbeveiliging en het lekdetectiesysteem worden gecontroleerd.

Op een ondergrondse tank wordt een ultrasone dichtheidsproef uitgevoerd, lekkages zijn immers moeilijk met het blote oog waar te nemen. Bij deze tests wordt er een drukverschil gemaakt in de tank. Een lekkage zal dan zorgen voor een signaal, die door sensoren worden waargenomen. Hierdoor is het zeer nauwkeurig te achterhalen waar het lek zich bevindt.


Tankkeuring van de stookolietank in regio Overpelt

Als de tankkeuring van een stookolietank goed is verlopen wordt deze voorzien van een groene dop of merkplaat, waarop de keuringsdata en het erkenningsnummer van de technicus die de tankkeuring heeft uitgevoerd vermeldt staan. Tevens ontvangt u een conformiteitattest.

Heeft u interesse om de tankkeuring van uw stookolietank door TANKMASTERS BVBA te laten uitvoeren? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij verzorgen tankkeuringen voor zowel particulieren als bedrijven in Overpelt en de wijde regio zoals in Neerpelt, Hamont-Achel, Lommel, Peer, Bocholt, Bree, Meeuwen-Gruitrode, Hechtel-Eksel.