Skip to main content

Waarom is het keuren van je mazouttank essentieel?

Waarom is het keuren van je mazouttank essentieel?

Bij Tankmasters begrijpen we als geen ander dat de keuring van je mazouttank van groot belang is, zowel voor je veiligheid als voor het milieu. Of je nu een particulier bent of een bedrijf runt, het is niet alleen wettelijk verplicht, maar het voorkomt ook potentiële problemen die kunnen ontstaan door lekken of vervuiling van de bodem. Lees verder om te ontdekken waarom het keuren van je stookolietank bij Tankmasters een verstandige keuze is.

Waarom is het keuren van je mazouttank essentieel?

Veiligheid staat voorop bij Tankmasters

Bij het uitvoeren van de keuring van je mazouttank bij Tankmasters, staat de prioriteit onbetwistbaar bij veiligheid. Onze doorgewinterde technici voeren niet zomaar een controle uit; zij nemen de tijd voor een uiterst gedetailleerde visuele inspectie, en dit geldt voor zowel bovengrondse als ondergrondse mazouttanks. Deze inspectie beperkt zich niet tot enkel de tank zelf; integendeel, wij besteden ook uitgebreide aandacht aan de inkuiping. Deze inkuiping is van essentieel belang omdat het de plaats is waar de mazout terechtkomt in geval van een lekkage. Door deze zorgvuldige aanpak waarborgen wij dat jouw tank voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen die gesteld worden in de sector.

Voorkom problemen met water, slib en verontreinigingen

Bij Tankmasters gaat een periodieke keuring verder dan enkel een oppervlakkige visuele inspectie; het omvat tevens een uitgebreide controle op water en slib in de mazouttank. Onze ervaren technici nemen de tijd om niet alleen de externe kenmerken van de tank te onderzoeken, maar ook om dieper te graven, zowel letterlijk als figuurlijk. We gaan minutieus na of er sprake is van verontreinigingen, zowel aan de binnen- als buitenzijde van de tank. Door deze diverse aspecten grondig te controleren, nemen we geen enkel risico: we minimaliseren potentiële problemen en waarborgen op die manier een uiterst veilige opslagomgeving voor je waardevolle stookolie.

Onze aanpak gaat veel verder dan wat standaard inspecties bieden. Wij begrijpen dat het niet voldoende is om slechts aan de oppervlakte te blijven; daarom gaan onze technici dieper, zowel in het inspectieproces als in het begrip van mogelijke risico's. De controle op water en slib in de tank is een integraal onderdeel van onze periodieke keuringen, ontworpen om eventuele potentiële risico's met betrekking tot vervuiling en de algemene veiligheid van de tank aan te pakken.

Onze technici zijn uitgerust met geavanceerde kennis en technologie om te garanderen dat geen enkel aspect over het hoofd wordt gezien. Of het nu gaat om het detecteren van water dat zich kan ophopen in de tank, wat kan leiden tot corrosie en andere schadelijke gevolgen, of het identificeren van slib dat de normale werking van de tank kan belemmeren, Tankmasters neemt alle nodige stappen om ervoor te zorgen dat je stookolie veilig wordt opgeslagen.

Voorkom problemen met water, slib en verontreinigingen

Ultrasone dichtheidsproef voor ondergrondse tanks

Omdat het waarnemen van lekkages bij ondergrondse tanks vaak een uitdaging vormt, nemen we bij Tankmasters extra maatregelen. Onze benadering omvat het gebruik van geavanceerde ultrasone dichtheidsproeven, waarmee we niet alleen grote maar zelfs de kleinste lekkages nauwkeurig kunnen detecteren. Deze technologisch geavanceerde proeven maken gebruik van ultrasone golven om veranderingen in de dichtheid van de tankwand te meten, waardoor zelfs de meest subtiele lekkages kunnen worden geïdentificeerd. Op deze manier waarborgen wij een ongeëvenaarde nauwkeurigheid bij het vaststellen van de integriteit van ondergrondse mazouttanks.

Het gebruik van ultrasone dichtheidsproeven bij Tankmasters gaat verder dan conventionele methoden, waardoor we een uiterst gedetailleerde analyse van de tank kunnen uitvoeren. Door deze geavanceerde technologie in te zetten, kunnen we niet alleen bestaande lekkages detecteren, maar ook potentiële zwakke plekken identificeren voordat ze tot problemen leiden. Deze proactieve benadering stelt ons in staat om vroegtijdig in te grijpen en de levensduur van je ondergrondse stookolietank te verlengen.

Een goedgekeurde stookolietank bij Tankmasters wordt op verschillende manieren duidelijk geïdentificeerd. Een opvallende groene dop of merkplaat is een visueel signaal van goedkeuring. Deze kenmerken vermelden niet alleen het erkenningsnummer van de technicus die de keuring heeft uitgevoerd, maar ook de datum van de meest recente keuring en de uiterlijke datum van de volgende controle. Als extra garantie ontvang je van ons een conformiteitsattest, wat aantoont dat je tank voldoet aan alle vereiste normen.

Huidige wetgeving en keuringstermijnen bij Tankmasters

Bij Tankmasters houden we je up-to-date met de huidige wetgeving rond mazouttanks. De keuringsvereisten variëren per gewest in België. Onze bijkomende service om je te waarschuwen voor herkeuringen zorgt ervoor dat je altijd op tijd bent. Voorkom problemen en ontdek of jouw stookolietank toe is aan keuring op onze overzichtspagina.

Waarom Tankmasters kiezen voor de keuring van je stookolietank?

Kiezen voor Tankmasters betekent kiezen voor expertise en zorgvuldigheid. Onze technici hebben de kennis en ervaring om jouw tank grondig te keuren. Of het nu gaat om het filteren van stookolie om algenvorming te voorkomen of om het uitvoeren van een volledige tankkeuring, Tankmasters staat garant voor een professionele aanpak.

Contacteer Tankmasters voor een vrijblijvende keuring!

Contacteer Tankmasters voor een vrijblijvende keuring!

Twijfel niet langer en zorg ervoor dat jouw mazouttank voldoet aan alle veiligheidsnormen. Contacteer Tankmasters vandaag nog voor een vrijblijvende keuring en voorkom potentiële problemen. Veiligheid en gemoedsrust beginnen bij een goedgekeurde stookolietank.