Skip to main content

Voor het reinigen van je stookolietank kun je terecht bij Tankmasters

Professionals in het reinigen van stookolietanks

Een mazouttank reinigen is geen moeilijke klus. Maar omdat er met schadelijke en niet-ecologische stoffen wordt gewerkt, is het belangrijk dat u kiest voor een specialist om deze service uit te voeren. Zo vermijdt u onnodige risico’s en verloopt alles volgens de heersende veiligheidsnormen. Kies daarom voor Tankmasters. Met onze jarenlange ervaring in alles wat stookolie betreft reinigen we uw mazouttank snel en efficiënt, zonder enige gevaren of hindernissen. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken!

 

Stookolie kan namelijk zorgen voor bodemverontreiniging wanneer deze terechtkomt in de bodem en is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar mogelijks ook voor uw omgeving. Het goedje is namelijk erg ontvlambaar en kan dus al snel onveilige situaties creëren. Komt er toch stookolie in uw bodem terecht, dan kan de sanering hiervan ten slotte tot hoge kosten leiden. Iets dat u  logischerwijze liever vermijdt, en daarom zijn wij er om u verder te helpen!

Hoe gaan we te werk bij het reinigen van uw tank?

Het reinigen van uw mazouttank verloopt als volgt:

  1. Bij het reinigen van de mazouttank gaan we eerst na of er geen resten van stookolie meer te vinden zijn in de mazouttank. Daarom zullen we uw stookolietank eerst ledigen indien dat nodig blijkt.
  2. Vervolgens gaan we te werk met een hogedrukreiniger, zodat de mazouttank volledig proper is.
  3. Daarna kunt u kiezen om de tank opnieuw te gebruiken, te saneren of te verwijderen.

Na het reinigen uw tank ook saneren? Wij staan klaar

Het kan gebeuren dat u niet langer van plan bent om uw mazouttank te gebruiken en daarom opteert om uw mazouttank na het reinigen ook te laten saneren. Dat kan om verschillende redenen zijn: een overschakeling naar een andere energiebron, de tank is afgekeurd of u verkoopt het huis zonder de mazouttank. In dat geval wordt de tank verwijderd of, wanneer dat niet mogelijk is, gesaneerd. Dan vullen we uw tank op met zand of Biofill hars. Zo blijft de tank in het gebouw staan, zonder dat ze enige schade kan toebrengen aan de omgeving.

Hoe gaan we te werk om uw mazouttank te saneren?

Bij het saneren van uw mazouttank gaan we uw mazouttank kuisen. Dat wil zeggen dat we enige resten van stookolie eerst gaan verwijderen. Daarna gebeurt er een diepe reiniging om te voorkomen dat er ook maar iets van stookolie overblijft. Daarna krijgt u de keuze om de tank te neutraliseren of verwijderen, alletwee deze opties kunt u ook laten uitvoeren door de professionals van Tankmasters. Zo hoeft u niet de moeite te doen om twee verschillende bedrijven te contacteren. Als we de tank neutraliseren, dan vullen we deze op met zand of Biofill hars. Hoewel zand zeker een goede optie is, stellen we Biofill hars voor omdat dat ecologischer is. Het is ook goedkoper voor u.

Contacteer ons vrijbijvend voor de sanering van uw mazouttank

Bij TANKMASTERS BVBA zijn wij gespecialiseerd in het reinigen van mazouttanks voor particulieren en bedrijven. Met onze jarenlange ervaring en deskundigheid zijn wij de ideale partner voor het reinigen van uw tank, maar ook voor de verkoop en plaatsing van nieuwe stookolietanks zijn wij inzetbaar. Wij staan garant voor een professionele en veilige afhandeling van de werkzaamheden, zodat u snel kunt genieten van uw nieuwe, veilige situatie. Voel u dus zeker vrij om contact met ons op te nemen voor meer info of een afspraak: u bent altijd welkom!

Tankmasters