Skip to main content

Uw mazouttank reinigen met Tankmasters BVBA in Limburg

Uw mazouttank reinigen met Tankmasters BVBA in Limburg

Moet uw mazouttank gereinigd worden, maar weet u niet precies waar te beginnen? De technici van Tankmasters BVBA hebben jaren ervaring met het professioneel reinigen van stookolietanks, en helpen u graag verder. Lees hier meer over hoe we inzetbaar zijn voor alles wat uw mazouttank betreft, van reiniging tot keuring.

Mazouttank reinigen? Hier is wat u moet weten

Uw mazouttank reinigen is een complexe onderneming die met zorg moet gebeuren. Stookolie is immers een ontvlambare vloeistof, die bij een lek in de tank zowel brand als ernstige bodemverontreiniging en milieuschade kan veroorzaken. Maakt u zich echter geen zorgen: wanneer u beroep doet op Tankmasters voor de reiniging van uw stookolietank, hanteren wij altijd met precisie de correcte werkwijze en nemen we geen enkel risico. Veiligheid staat bij ons voorop, ook bij de reiniging van uw mazouttank!

Tankmasters BVBA reinigt mazouttanks voor particulieren en bedrijven in Limburg. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf in het reinigen, plaatsen, opvullen en verwijderen van zowel bovengrondse als ondergrondse mazouttanks. Wij zijn gekend om onze omvattende oplossingen op maat, die tot in de kleinste details zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie. Doordat u bij ons terecht kunt voor allees wat uw mazouttank betreft, van keuring tot reiniging, hoeft u bovendien geen beroep meer te doen op verschillende partners. U vindt alles bij ons simpelweg onder één dak: als dat niet handig is!

Waarom mijn mazouttank laten reinigen?

Uw mazouttank op tijd en stond laten reinigen door een professional is belangrijk, want zo blijft de tank in topconditie en wordt enige schade voorkomen. Mazout bevat namelijk sedimenten die zich, na enige tijd, afzetten en opstapelen op de bodem van uw mazouttank. Deze afzetting kan de kwaliteit van uw mazout aantasten, maar ook de goede werking en het rendement van uw verwarmingsinstallatie verstoren. Dat willen we uiteraard niet! Na verloop van tijd kan er door condensatie of regenval ook watervorming optreden in de tank. Het is dus altijd aangeraden om nu en dan uw mazouttank grondig te laten reinigen, om enige risico’s te voorkomen.

Hoe herkennen dat uw stookolietank toe is aan een reiniging?

Ondervindt u plots een abnormale stijging van uw mazoutverbruik? Of valt uw verwarming regelmatig uit zonder merkbare reden? Dan is het mogelijks tijd om uw tank te laten inspecteren en reinigen. Schakelt u op een gegeven moment over van stookolie naar een andere verwarmingsbron? Ook dan moet u uw mazouttank reinigen vooraleer u deze laat weghalen of laat opvullen.

Het reinigen van uw mazouttank (of stookolietank) en het neutraliseren van uw tank is immers wettelijk verplicht wanneer de mazouttank niet meer actief gebruikt wordt. Uiteraard dient dit steeds door een erkende instantie zoals Tankmasters BVBA te gebeuren. Wij garanderen een 100% zuivere mazouttank na afloop van de reiniging. Wij voeren de reiniging van de mazouttank daarenboven binnen een aanzienlijke tijd uit.

Indien nodig verwijderen wij uw oude tank, plaatsen we een nieuwe tank, maar vullen of schuimen we uw mazouttank ook op. De volledige wetgeving en verplichtingen met betrekking tot het onschadelijk laten maken van uw tank kan u op de website van de Vlaamse Overheid terugvinden.

 

Tanksanering

Neem gerust vrijblijvend contact op voor de reiniging van uw mazouttank!

Is uw stookolietank volgens u toe aan een grondige reiniging en bent u nog op zoek naar een geschikte partner op wie u kunt vertrouwen? Dan komen de specialisten van Tankmasters graag ter plaatse om een kijkje te nemen naar uw mazouttank, waarna we samen met u uitgebreid de mogelijkheden voor een reiniging of eventuelee verwijdering overlopen. Aarzel dus niet om ons vrijblijvend te contacteren door het formulier op onze website in te vullen. Dan maken we met plezier een persoonlijke afspraak op een tijdstip dat voor ons beide past. Alvast tot dan!