Skip to main content

Uw mazouttank opvullen door de professionals van Tankmasters

Uw mazouttank opvullen door de professionals van Tankmasters

 

Wanneer u in het bezit bent van een mazouttank die u niet langer gebruikt, is het verstandig om deze te laten opvullen. Als we uw mazouttank opvullen, wordt ze meteen ook geneutraliseerd. Op deze manier is de mazouttank niet langer schadelijk. Tankmasters in Pelt heeft jarenlange kennis en expertise in het vak van stookolie. We zijn de specialist in uw buurt om uw mazouttank op te vullen of te verwijderen indien nodig. Lees hier meer over onze diensten en producten.

Uw oude mazouttank opvullen: waarom eigenlijk?

Wanneer u uw oude mazouttank niet langer gebruikt is het verplicht om ze te laten opvullen. Bij het aankopen van een nieuw huis kan het bijvoorbeeld wel eens gebeuren dat er een oude mazouttank aanwezig is, en dat deze niet meer bruikbaar of veilig is. Of u verkoopt uw huis, in welk geval het ook bij wetgeving verplicht is om een tank te neutraliseren die niet meer bruikbaar is.

Wat de reden ook mag zijn, er bestaat een strenge wetgeving omtrent oude mazouttanks. Dit is omdat ze logischerwijze stookolie bevatten, een stof die zeer schadelijk kan zijn voor het milieu en dus veel risico’s inhoudt bij een kapotte of slecht functionerende tank. Om rampen en hoge kosten te voorkomen is het daarom ten sterkste aangeraden om tijdig uw mazouttank op te vullen. Dat kunt u laten doen bij Tankmasters: dé gevestigde waarde in de sector. Onze specialisten verlenen deze service al jaar en dag met verve en blinken uit in een snelle en professionele werkwijze, met topresultaten.

Hoe een mazouttank opvullen

Een mazouttank opvullen is een klus die we bij Tankmasters in geen tijd klaren. Maar voor we aan het opvullen beginnen moeten we de mazouttank ook reinigen. Het proces van Tankmasters gaat als volgt.

-       Eerst kijken we na of er nog stookolie in de mazouttank zit. Als dat zo is, dan legen we eerst de overgebleven stookolie.

-       Daarna gaan we de tank diep reinigen met een hogedrukreiniger om te voorkomen dat er nog stookolie in de mazouttank overblijft. Dit doen we zodat de mazouttank nooit kan lekken. Stookolie is namelijk erg vervuilend en daarom moet er ook voorzichtig mee worden omgegaan.

-       Na het reinigen gaan we de mazouttank opvullen. Dit doen we om ze te neutraliseren. Bij Tankmasters heeft u de keuze tussen twee opties: zand of Biofill. Eens gevuld is uw tank volkomen veilig.

Mazouttank

Welk materiaal kiest u om uw mazouttank mee op te vullen?

Bij Tankmasters vinden we duurzaamheid heel belangrijk. Daarom bieden we verschillende opties aan wanneer het komt op het opvullen van de oude mazouttank. Bij ons kunt u kiezen voor zand of Biofill-hars. Toch raden we zeker aan om Biofill-hars te kiezen. Daar zijn een aantal redenen voor. Biofill is veilig, milieuvriendelijk en goedkoop. Het heeft vele voordelen zoals milieuvriendelijkheid, het hars is biologisch en is zowel erkend door Leefmilieu Vlaanderen alsook Leefmilieu Brussel. Biofill hars heeft een hoge drukvastheid die ervoor zorgt dat niets anders uw mazouttank nog kan indringen of bevuilen. Het is dus de ideale manier om uw mazouttank op te vullen en buiten gebruik te stellen.

Mazouttank opvullen of verwijderen? Daarvoor kunt u terecht bij Tankmasters

U hoeft echter niet altijd uw mazouttank op te vullen: er bestaan ook alternatieve opties. Tijdens een afspraak kunnen we bij u langskomen en een kijkje nemen naar waar de mazouttank gelegen is. Dan kunnen onze vakmannen zien of het al dan niet mogelijk is om uw tank te verwijderen. Enkel wanneer u zeker bent van het opvullen of wanneer het niet mogelijk is de mazouttank te verwijderen, zullen we deze optie aanbieden. Daarbij werken we zo efficiënt en snel mogelijk. Heeft u nog meer vragen of wilt u uw mazouttank opvullen? Contacteer ons via het online contactformulier of mail naar milieu@verkoyen.be. U bent altijd welkom!