Skip to main content

Uw mazouttank laten controleren voor veilig gebruik door Tankmasters

Uw mazouttank laten controleren voor veilig gebruik bij Tankmasters

Wilt u uw mazouttank graag aan een controle onderwerpen, dan kunt u altijd terecht bij de ervaren specialisten van Tankmasters. Wij hebben jaren ervaring in de sector en regelen alles wat uw stookolietank betreft, inclusief de professionele keuring. Lees hier meer over onze diensten.

Waarom uw mazouttank laten controleren

 

Uw mazouttank met regelmaat laten controleren is bij wet verplicht. Dit is niet zo verwonderlijk, gezien u altijd in het goede onderhoud van uw mazouttank moet voorzien. Een mazouttank met gebreken kan immers gemakkelijk stookolie verliezen, wat zeer ontvlambaar is en een gevaar vormt voor brand, milieuschade en bodemverontreiniging. Bovendien vormt een gebrekkige mazouttank een groot risico voor zowel uw veiligheid als die van uw nabije omgeving. Het loont dus altijd om uw mazouttank op tijd en stond door een professionele en ervaren partner te laten controleren!

 

Als brandstofleverancier mogen wij bij Tankmasters BVBA bovendien geen mazout leveren in een ongecontroleerde tank. Daarbij komt dat u bij schade geen of beperkt recht op een vergoeding van uw verzekering, wanneer de herkeuring van uw mazouttank niet of laattijdig werd uitgevoerd. Voorkom daarom problemen en laat uw tank tijdig controleren door de technici van Tankmasters. Indien u bijkomende vragen heeft, kan u steeds de experten van Tankmasters contacteren om deze te stellen of advies te krijgen over uw tankcontrole. Dan leggen we u de specificaties met veel plezier uit!

 

De controle van uw mazouttank in verschillende stappen

Om een controle of -keuring van uw mazouttank degelijk en veilig uit te voeren, worden door onze gedegen experts enkele cruciale fases doorlopen. Bij Tankmasters BVBA beschikken onze technici over een uitgebreide kennis en ervaring om mazouttanks te controleren. We gaan hierbij zeer grondig te werk volgens de volgende stappen:

o   Tijdens de controle van uw stookolietank beginnen we eerst en vooral met een visuele controle van de tank en de eventuele inkuiping (waarin de mazout bij een lekkage terechtkomt).

o   Daarna voeren we een grondige controle uit op de aanwezigheid van water en slib.

o   Tevens gaan we na of er binnen en buiten de tank eventuele verontreinigingen zouden zijn.

o   Ten slotte controleren we de overvulbeveiliging en het lekdetectiesysteem van uw mazouttank, voor zover dat laatste voorzien is op uw tank.

Omdat lekkages bij een ondergrondse tank vaak niet met het oog waar te nemen zijn, controleren we deze altijd met behulp van een ultrasone dichtheidsproef, waarna een conformiteitsattest wordt afgeleverd. Hierbij wordt er een drukverschil gemaakt in de tank. Wanneer er één of meerdere lekkages in uw tank zijn, zullen deze dan zorgen voor signalen. Deze signalen worden waargenomen door de sensoren. Zo kunnen we nauwkeurig achterhalen of er zich een lek bevindt in uw tank en snel schakelen.

 

Controle tank

Wij controleren uw stookolietank, maar filteren ook uw stookolie

 

Naast het keuren van uw stookolietank kunnen wij ook helpen met het filteren van de stookolie, om algenvorming in uw tank tegen te gaan. Bij vragen over uw tankkeuring kan u de experten van Tankmasters BVBA steeds vrijblijvend contacteren. Wij zitten graag met u samen om u te informeren over de mogelijkheden van onze tankcontroles en over onze tarieven.

 

Neem vrijblijvend contact op voor de keuring van uw mazouttank

 

Is uw mazouttank dringend toe aan een zorgvuldige keuring, dan ontvangen wij u bij Tankmasters graag voor een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. Neem dus gerust vrijblijvend contact op met onze experts voor een afspraak, dan helpen we u spoedig en met veel enthousiasme verder. U kunt ons bereiken door het contactformulier op onze website in te vullen. Op onze service voor de controle van uw mazouttank kunt u altijd rekenen, zodat u met een gerust hart gebruik maakt van uw stookolietank. Alvast tot snel!

 

Tank