Skip to main content

Mazouttank verwijderen? Wij doen het veilig en efficiënt

Mazouttank verwijderen? Wij doen het veilig en efficiënt

Er kunnen heel wat redenen bestaan waarom u uw mazouttank best laat verwijderen. Maar een mazouttank verwijderen doet u natuurlijk niet zelf. Daarvoor heeft u behoefte aan een professional met kennis van zaken, die weet wat hij doet. Het kan namelijk een gevaarlijke job zijn om met stookolie te werken. Bij Tankmasters in Pelt weten we van aanpakken. We specialiseren ons in stookolietanks. Onze services variëren van verkoop tot levering, sanering en het verwijderen van mazouttanks. Lees hier meer!

Waarom uw mazouttank verwijderen?

Het kan om verschillende redenen gebeuren dat u uw mazouttank wilt laten verwijderen. Een overschakeling naar een ander type verwarming bijvoorbeeld, zoals op elektriciteit of op gas. Of u koopt een nieuwe woning waarin een mazouttank aanwezig is, en u weet niet helmaal zeker of ze nog werkt. Ook kan het zijn dat u net uw huis verkoopt en die oude mazouttank graag op voorhand zou elimineren, zodat nieuwe eigenaars die kosten niet voor zich moeten nemen. In welke situatie u zich ook bevindt, u kunt terecht bij Tankmasters voor het correct verwijderen van uw mazouttank. Met jaren ervaring in het vak passen we onze kennis toe om elke job tot een goed einde te brengen.

Hoe gaan we te werk bij het verwijderen van uw mazouttank?

Het verwijderen van uw mazouttank gaat volgens een procedure met verschillende stappen. We zetten deze graag kort voor u op een rijtje:

-       Na een eerste contact en analyse van uw mazouttank ter plaatse kunnen we bepalen of het mogelijk is om de mazouttank te verwijderen. We doen telkens onze uiterste best om alles naar wens te doen verlopen, maar sommige mazouttanks zijn nu eenmaal gelegen op een plek waar ze niet weg kunnen.

-       De eerste stap daarna is sanering. Voor we de tank kunnen verwijderen moeten we ze namelijk legen. Het is uitermate gevaarlijk om met eender welke vorm van restanten te werk te gaan. Stookolie is namelijk milieuvervuilend en bovendien ook bijzonder ontvlambaar.

-       Na het saneren kunnen we de mazouttank eindelijk verwijderen. En klaar is de klus!

Mazouttank

Uw mazouttank buiten gebruik stellen

Wanneer we een mazouttank, om diverse redenen, niet kunnen verwijderen, moeten we ze eerst en vooral onschadelijk maken. Dit doen we door ze buiten gebruik te stellen. Na een grondige reiniging, waarbij we zo proper mogelijk werken om enige lekkage te voorkomen, kunnen we beginnen. We maken de mazouttank onbruikbaar door ze op te vullen. Bij Tankmasters bieden we twee opties aan. De klassieke optie is om de tank te vullen met zand. Echter raden we het sterk aan om te kiezen voor Biofill. Dat is hars die 100% recycleerbaar is. Hiermee vullen we de tank op, zodat ze niet meer kan gebruikt worden. Het voordeel van Biofill is dat het ecologisch is, en een goedkoop alternatief ten opzichte van zand.

Gepersonaliseerde service voor het verwijderen van uw mazouttank

Tankmasters is een allround partner voor het saneren, verwijderen en verkopen van mazouttanks. U kunt bij ons terecht voor al deze services apart, of voor het volledige aanbod natuurlijk. Naast deze services nemen we ook andere jobs aan zoals renovatiewerken of het overpompen, filteren of transporteren van uw stookolie. En dat is handig voor u als klant, want zo hoeft u nooit beroep te doen op een derde partij. U kunt simpelweg bij één vaste partner terecht voor alles wat uw stookolie of mazouttank betreft, waardoor u tijd, moeite en energie bespaart.

Neem gerust contact op voor het verwijderen van uw mazouttank!

Bij elk project dat we aannemen bekijken we hoe we onze klanten het beste van dienst kunnen zijn. U kunt dus rekenen op een gespecialiseerde en gepersonaliseerde dienst, met een uitstekende klantenservice. Voor vragen en informatie of een vrijblijvende afspraak met onze specialisten kunt u ons bereiken via het online contactformulier of mailen naar milieu@verkoyen.be.

Mazouttank