Skip to main content

Controle van mazouttank in Limburg door Tankmasters

Controle van mazouttank in Limburg door Tankmasters

 

Laat jouw mazouttank controleren door dé Limburgse controlespecialist: Tankmasters. Wij controleren bovengrondse en ondergrondse tanks, met conformiteitsattesten advies in regio Pelt. Lees hier meer over wat we met onze diensten voor de controle van uw mazouttank kunnen betekenen.

Mazouttank Limburg

De controle van uw mazouttank is belangrijk voor de lange levensduur

 

De controle van uw mazouttank, of de keuring ervan, maakt een belangrijk deel uit van het onderhoud van de tank. Stookolie (gasolie, mazout of huisbrandolie) heeft immers zéér ontvlambare eigenschappen en kan ernstige milieuschade of bodemverontreiniging veroorzaken bij een lek in de tank, of een ongeval waarbij de stookolie uit de mazouttank zou komen. Met een goed uitgevoerde controle van uw stookolietank kunt u veel problemen voorkomen.

 

Bij Tankmasters BVBA maakt de professionele controle van mazouttanks dan ook deel uit van onze service. Zo kunnen wij als firma een all-in service aanbieden. Voor periodieke controles van zowel bovengrondse- als ondergrondse mazouttanks bent u als particulier of bedrijf bij ons aan het juiste adres. Om gebruik te mogen maken van uw mazouttank, is het immers wettelijk verplicht deze te laten controleren door erkende technici. Afhankelijk van de plaatsing en het gebruik, zijn er zelfs periodieke controles voorgeschreven.

 

Is mijn mazouttank reeds gecontroleerd?

 

Een controle van uw mazouttank kan in principe nooit kwaad, aangezien een lek of slecht onderhouden tank veel schade kan veroorzaken, maar af en toe is er al een controle uitgevoerd van uw mazouttank. Indien u bijvoorbeeld een huis heeft gekocht waar een mazouttank aanwezig is, kan het zijn dat er twijfel bestaat over de controle. Maakt u zich echter geen zorgen: Er zijn verschillende aspecten waaraan u een gecontroleerde mazouttank kan herkennen.

 

Een gecontroleerde mazouttank kan u namelijk herkennen aan de groene dop of merkplaat. Deze merkplaat vermeldt het erkenningsnummer van de technicus die de controle heeft uitgevoerd, maar ook de datum van de meest recente controle en de uiterlijke datum van de volgende controle. Voor een goedgekeurde tank ontvangt u bij Tankmasters BVBA bijvoorbeeld steeds een conformiteitsattest.

 

Twijfels over een gecontroleerde tank? Contacteer Tankmasters BVBA en onze experten komen graag langs om u uitgebreid te helpen met hun kennis en advies te geven over uw mazouttank.

 

Controle mazouttank

Controle mazouttank: een wettelijke verplichting

 

Om een controle van uw mazouttank kan u niet heen. Dit is namelijk wettelijk verplicht door de Vlaamse Overheid, om grote ongevallen en milieuschade te voorkomen. De huidige wetgeving schrijft voor dat mazouttanks één of meerdere malen gecontroleerd dienen te worden. Dit is afhankelijk van het volume van de tank, de plaats van de tank (bovengronds of ondergronds), de ligging, het gebruik van de tank (particulier of professioneel) en de datum waarop de tank geplaatst is. Per gewest is dit dan ook verschillend in België. Als bijkomende service kunnen wij u bij Tankmasters BVBA, indien gewenst, verwittigen wanneer uw mazouttank toe is aan een controle. Zo bent u er altijd op tijd bij, dat is wel zo handig!

 

Wilt u weten of u verplicht bent om uw mazouttank te laten controleren en wat uw keuringstermijnen zijn? Klik dan hier voor een handig overzicht, waarin u alles in één oogopslag kunt terugvinden.

 

Neem vrijblijvend contact op voor de controle van uw mazouttank!

 

De controle van uw mazouttank laat u best over aan een gedegen professional, met kennis van zaken en jarenlange ervaring. Tankmasters is zo’n professional: wij zijn een gevestigde waarde in de sector en komen graag ter plaatse om uw mazouttank aan een grondig nazicht te onderwerpen. Graag meer weten over onze diensten, mogelijkheden en tarieven? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier op onze website in te vullen. Dan zitten wij met u samen tijdens een persoonlijke afspraak en verschaffen we u alle nodige info. Bij onze warme experts bent u altijd welkom voor de controle van uw mazouttank. Alvast tot snel!

 

Keuring mazouttank